Kurti: Nisam dobio ultimatum od međunarodne zajednice VIDEO

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da nije dobio nikakav ultimatum od međunarodne zajednice u vezi sa situacijom na severu, prenosi Koha.

Izvor: Koha Ditore, Kosovo online

Sreda, 07.06.2023.

15:36

Kurti: Nisam dobio ultimatum od međunarodne zajednice VIDEO
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Kurti je rekao da je na sastanku sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i izaslanikom EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslavom Lajčakom razgovarao i ponudio "siguran izlaz iz krize na severu".

"Nisam dobio nikakav ultimatum, sa izaslanicima sam se sastao i razgovarali smo. Ponudio sam siguran način za stabilan izlazak iz krize na severu Kosova izazvane nelegalnim strukturama. Prvi i osnovni je vladavina prava. Na desetine NATO vojnika, kosovskih policajaca i novinara bili su žrtve neviđene brutalnosti nasilnih ekstremista", rekao Kurti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: