Još jedna opština proglasila vanrednu situaciju: Bujice napravile ogromnu štetu

Vanredna situacija proglašena je kasno sinoć u 20 naseljenih mesta na teritoriji Aleksandrovca.

Izvor: B92

Sreda, 07.06.2023.

08:38

Još jedna opština proglasila vanrednu situaciju: Bujice napravile ogromnu štetu
Ilustacija: FOTO TANJUG/ Dopisnik KiM, fotografija niske rezolucije/ nr

U Opštinskom štabu za vanredne situaciju upozoravaju da je usled bujica i nepogoda izazvanih kišom i gradonosnim padavinama nastala ogromna materijalna šteta na putnoj i komunalnoj infrastrukturi.

Odluka o proglašenju vanredne situacije odnosi se na gradsko područje Aleksandrovca,ali i na čak 19 sela : Jelakci, Rokci, Koznica, Rogavčina, Bzenice, Pleš, Grčak, Boturići, Strmenica, Gornja Velika Vrbnica, Gornji Vratari, Donji Vratari, Dobroljupci, Panjevac, Trnavci, Drenča, Donje Rataje, Vitkovo i Donja Vrbnica. Usled izlivanja Rasine i Pepeljuše u donjem delu Župe ugroženi su usevi. Na terenu je sva raspoloživa mehanizacija.

Kako su "Novosti" objavile, posebno je ugrožena Predškolska ustanova "Naša radost", koja je obustavila prijem dece.

"Voda se samo sjurila do prostora gde su kuhinja, vešarnica, magacin", rekla je između ostalog, Daliborka Simić, direktorka ustanove.

Vanredna situacija proglašena je ranije u delu opštine Ćićevac, a u nemilosti bujičnih voda su i putevi u okolini Trstenika i Brusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: