Vučić: "Stiže mi 2.000 pretnji smrću dnevno"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o protestima opozicije i o lutki "obešenog Vučića" koja se tokom tog događaja pojavila.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

"Prvi dan, pošto je Ana Brnabić pokazala tog 'obešenog Vučića', kojem su se toliko radovali i pravili se da ne vide, rekli su da je su to namestile službe".

"Kada je čovek uhapšen i kada je pokazano da ga nije UDBA dovela već da je reč o istaknutom tobože opozicionom aktivisti, gde nisu mogli da sakrivaju i da ga svi poznaju, onda su rekli protest u četvrtak. Prvo su rekli da nošenje lutke protiv Vučića nije krivično delo. Sve što je bilo krivično delo. Sve što su prethodno dva dana govorili da je naša podmetačina i da je teško krivično delo, onda su rekli da više nije krivično delo. Onda su pozvali i na protest. Zbog toga što smo poslušali njihovu molbu i priveli čoveka, poslušali ih, učinili sve što su njihovi političari tražili od nas. Onda su rekli, to što smo tražili, dan i po posle toga puj pike više ne važi, sad ćemo da protestujemo zbog toga što ste nas poslušali. Je li ovo istina ili ne? Sve je istina, nažalost. Sve je istina i svi to znate, i to je svaki dan tako", dodao je on.

"Nikada neću gajiti ništa drugo sem prezira prema političarima i onim tajkunima koji su znali da ih ništa od toga nije zanimalo i nikakva borba protiv nasilja, što se vidi i po porukama koje svakodnevno šalju. Već jedino što ih je zanimalo uvek, to je bilo samo kako da zloupotrebe na najstrašniji mogući način jednu tragediju koju nikada u svetu niko nije zloupotrebio na takav način. Možete da mi radite šta hoćete, kako hoćete, koliko hoćete i da onda objašnjavate da u stvari ja to prizivam, iako svakoga dana sad imamo po oko 2.000 pretnji smrću meni dnevno, uvećalo se sa 1.000 i nešto. Dakle, to svakoga dana pozivate na to i pravite se da ne znate šta je to što radite. Od toga ko će kako da pliva, do toga kako će da mi završe u nekoj šahti, do toga kako će ne znam šta da se dogodi", naveo je on

Pročitajte još:

Vučić: "Jasno je da ćemo imati prevremene izbore"; Brnabić: "Moju ostavku imate" VIDEO

Brnabić o merama posle tragedija: Pet najvažnijih tačaka

Brnabić: Moju ostavku imate na stolu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 116 idi na stranu