"NATO ratuje protiv Rusije, a Ukrajinci su samo potrošni materijal"

Protiv Rusije ratuje NATO, a Ukrajinci su samo potrošni materijal i to je očigledno, izjavio je predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.

Izvor: B92

Utorak, 06.06.2023.

13:54

Foto: Profimedia

Dodao je da su Vašington i Brisel evropske zemlje uvukli u rat obećavajući da će ofanziva Kijeva uspeti, međutim, plan "Barbarosa 2" je propao.

Volodin je istakao da su Vašington i Brisel takođe stimulisali terorističke napade i diverzije protiv civila u Rusiji.

Naveo je da kijevski režim ne može da postigne ciljeve svoje kontraofanzive i Oružane snage Ukrajine imaju velike gubitke.

"Kontraofanziva kijevskog režima traje već drugi dan i nije slučajno što Vladimir Zelenski, Jens Stoltenberg i Džozef Bajden ćute. Nema uspeha", napisao je Volodin na svom Telegramu.

On je napomenuo da je za poslednja 24 sata ruska vojska likvidirala oko dve hiljade ukrajinskih vojnika i stranih plaćenika i uništila 32 tenka, od kojih je osam nemačkih "leoparda" i tri francuska tenka AMH-10, kao i 109 borbenih vozila pešadije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: