Nikad viđeno: Tor-M2 protiv ukrajinskog drona VIDEO

Na društvenim mrežama objavljen je nesvakidešnji video na kojem se vidi okršaj ruskog PVO sistema sa ukrajinskim dronom.

Izvor: B92

Utorak, 06.06.2023.

10:42

Nikad viđeno: Tor-M2 protiv ukrajinskog drona VIDEO
EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Ruski mobilni PVO sistem Tor-M2 otkrio je ukrajinski dron koji se već nalazio na maloj visini u odnosu na PVO.

Operater Tor-M2 je aktivirao svoje oružje i ispalio projektil na ukrajinski dron, pokazuje snimak.

U isto vreme, međutim, ukrajinski operater drona pokazao je da ima refleks munje.

Videvši raketu, Ukrajinac nežno trlja horizontalnu kontrolu drona kojim upravlja i laganim pokretom udesno menja položaj drona u vazduhu za centimetre. Na snimku se vidi da je raketa koju je ispalio Tor-M2 prošla pored drona levo i promašila svoj cilj. "Izvanredan video", piše bulgarianmilitary.

Činjenica je da smo od početka rata videli svakakve video-snimke i dokaze o sposobnostima dve zaraćene sile. Ali veoma je retko videti ovakve snimke koji pokazuju koliko mora da bude fokusiran operater dronova i kakve reflekse mora da ima da bi izvršio zadatak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: