Tzv. Kosovo u NATO?

Politički analitičar Agon Maljići ocenio je da tzv. Kosovo neće ući u NATO alijansu, dok ne reši sva otvorena pitanja koja ima sa Srbijom.

Izvor: Kosovo online

Utorak, 06.06.2023.

11:40

Tzv. Kosovo u NATO?
EPA/EFE/Toms Kalnins

Maljići je na Fejsbuku prokomentarisao da NATO ima strah da prihvati tzv. Kosovo zbog odnosa sa Srbijom, i naveo da je slična situacija sa Ukrajinom.

"Sva oklevanje NATO da prihvati zemlje poput Kosova za članice protiče iz straha da zemlja sa otvorenim pitanjima sa susednim zemljama predstavlja rizik, jer je NATO iz tog razloga Ukrajini nikada nije ponudio članstvo. Iz tog razloga nas neće primiti bez rešavanja pitanja sa Srbijom. I sad kada smo bez koordinacije spasili NATO vojnike na severu i izgubili ono malo, dali smo najbolji argument kosovskim protivnicima unutar NATO u čijem interesu je ova situacija, činjenice govore same za sebe. Međutim, bitno je da premijer tečno govori na CNN", naveo je Maljići, preneo je Kosovo online.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: