Patel: Hitno do deeskalacije, Priština da nađe alternativne lokacije za gradonačelnike

Zamenik portparola američkog Stejt departmenta Vedant Patel pozvao je Beograd i Prištinu da preduzmu hitne korake kako bi došlo do deeskalacije na severu KiM.

Izvor: B92

Utorak, 06.06.2023.

07:39

Patel: Hitno do deeskalacije, Priština da nađe alternativne lokacije za gradonačelnike
Profimedia

Patel je na konferenciji za štampu, komentarišući situaciju na severu KiM, pozvao premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i vladu u Prištini da omoguće gradonačelnicima na severu KiM da posao obavljaju na alternativnim lokacijama i da narede povlačenje policije koja se nalazi u blizini opštinskih objekata.

''Pozivamo sve strane da preduzmu hitne korake kako bi se deeskalirala tenzija. Srbija i predsednik Vučić treba da smanje nivo pripravnosti svoje vojske i pozovu Srbe na KiM da se uzdrže od nasilja. Odluka vlade Kosova da nasilno pristupi zgradama opština eskalirala je situaciju na oštar i nepotreban način'', rekao je Patel.

Osudio je nasilje prema pripadnicima KFOR-a na severu KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: