Snažno nevreme napravilo haos: Sve poplavljeno, podigao se i asfalt FOTO

Nešto posle 12 sati Kutinu i okolinu pogodilo je snažno nevreme sa velikom količinom padavina.

Izvor: B92

Utorak, 06.06.2023.

15:57

Snažno nevreme napravilo haos: Sve poplavljeno, podigao se i asfalt FOTO
FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ MLADEN VOLARIÆ/ bg

Nezapamćena količina vode pala je u vrlo kratkom vremenu, objavljeno je na Facebook stranici KuTina.info.

Voda je u nekim ulicama dizala asfalt i šahtove.

Poplavljeni su kuhinja OŠ Mate Lovraka, Učenički dom, podrum Opštinskog suda, objekat Maslačak Dečjeg vrtića Kutina... Vatrogasci i radnici Moslavine d.o.o. brzo su intervenisali i pomažu građanima u ispumpavanju vode.

Direktorat civilne zaštite MUP-a RH objavio je kako je Županijski centar 112 Sisak od 10:30 sati primio 40-ak poziva građana s područja Kutine, Gornje Gračenice i Mečenčana za ispumpavanjem podrumskih prostorija zbog prodora vode.

Zatražene su i vreće s peskom. Danijel Lipšanski, vatrogasni zapovednik jedinice Kutina, rekao je za N1: - Još desetak ekipa radi na ispumpavanju vode, ide nabolje, ali puno šljunka i blata je na putevima. Do sada smo imali 50-ak intervencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: