Novo upozorenje: Tući će grad, opasnost od poplava

Beograd -- Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je na nove pljuskove i jak vetar u pojedinim delovima Srbije u naredna dva sata.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Deposit photos/aiwendyl
Ilustracija: Deposit photos/aiwendyl

"U naredna dva časa promenlјivo oblačno s kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom, koji će biti kratkotrajno intenzivniji u Raškom, Rasinskom i Topličkom okrugu", navodi se u najnovijem upozorenju Republičko hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Kako se dodaje, u košavskom području će duvati umeren, a na jugu Banata jak jugoistočni vetar.

Negde i veoma jak grad

Prema ranijoj najavi, nastavlјa se period nestabilnog vremena s čestom kišom, plјuskovima i grmlјavinom.

"Padavine na pojedinim lokalitetima kratkotrajno mogu biti veoma intenzivne uz grad sa većim rizikom i većom čestinom pojave u Vojvodini, zapadnoj i južnoj Srbiji (gde je procenjena ukupna 10-dnevna prosečna količina padavina do polovine juna od 40 do 70 mm, u brdsko-planinskim predelima i do 100 mm)", upozorio je RHMZ.

Plјuskovite padavine su vrlo neujednačine po intenzitetu i neravnomerno raspoređene u prostoru, čak i na malim udalјenostima, dodaju, ali u ovoj raspodeli padavina manje kiše (u smislu čestine i intenziteta) očekuje se na istoku zemlјe.

Opasnost od bujičnih poplava

Takođe, dodaje se, narednih dana na slivovima Kolubare, Jadra, gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Nišave, Toplice, Rasine, Majura, Belice i Crnice moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 117 idi na stranu