Vučić sa Eskobarom i Lajčakom: "Poručio sam da je vreme da Priština napokon ispuni svoje obaveze" FOTO

Završen je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka i specijalnog izaslanika Gabrijela Eskobara

Izvor: Tanjug

Utorak, 06.06.2023.

18:47

Vučić sa Eskobarom i Lajčakom:
FOTO TANJUG/ RADE PRELIÆ/ nr

Na sastanku je razmotrena aktuelna situacija na severu Kosova i Metohije, načini za smanjenje napetosti na terenu, primena do sada postignutih sporazuma i mogućnosti za napredak dijaloga koji se vodi uz posredovanje EU.

"Srbija je od prvog dana bila konstruktivan, dosledan i pouzdan partner u svim procesima koji bi vodili očuvanju stabilnosti celog regiona. Poručio sam da je vreme da Priština napokon ispuni svoje obaveze, a pre svih formiranje Zajednice srpskih opština u skladu sa Briselskim sporazumom", napisao je Vučić na Instagramu i dodao:

"Želim da verujem da deo međunarodne zajednice koji ima najveći uticaj na Prištinu, ima i mehanizme koji mogu da dovedu do konačne realizacije obaveza koje je Priština prihvatila i potpisala pre više od jedne decenije."
FOTO TANJUG/ RADE PRELIÆ/ nr
Predstavnici EU i SAD ponovili su zajednički zahtev za hitnim zaustavljanjem napetosti i nasilja na terenu, organizaciju novih izbora uz učešće kosovskih Srba i povratak dijalogu o normalizaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: