Brnabić za TV Prva: Mogu da dobiju i više nego što traže – ne samo ostavku Gašića, nego cele Vlade VIDEO

Premijerka Srbije Ana Branbić govorila je u Vestima u 18h na TV Prva o zahtevima opozicije i sutrašnjem obraćanju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Izvor: B92

Utorak, 06.06.2023.

17:57

Brnabić za TV Prva: Mogu da dobiju i više nego što traže – ne samo ostavku Gašića, nego cele Vlade VIDEO
Printskrin: TV Prva

"Sutra u 20 časova predsednik i ja ćemo se obratiti javnosti sa suštinskim, kako političkim tako i ekonomskim vestima. Mislim da će građani biti zadovoljni. Mi želimo da podnesemo jedan izveštaj, ali da kažemo i šta su planovi. Verujem da će građani biti zadovoljni, imamo dobre vesti za njih", rekla je.

"U svakom trenutku sam spremna da podnesem ostavku na mesto predsednika Vlade Srbije jer je moj posao da radim u interesu građana", rekla je premijerka.

"Ukoliko neko misli da Vlada ne radi dobro svoj posao i da bi zemlja mogla da se radi bolje, da radimo drugačije, ukoliko neko želi ostavku nekog ministra, to meni govori da u svakom trenutku možemo da vratimo naše mandate građanima, Skupštini, a onda da predsednik Republike ima pravo, u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima, da imenuje novog mandatara ili da idemo na izbore", dodala je.

Premijerka je govorila i o zahtevima opozicije na protestima koje organizuje.

"Ako govorimo o zahtevima sa protesta koji su uvelikoj meri uslišeni, jedan od zahteva se svakako tiče i imenovanja u okviru Vlade Srbije, a to je zahtev za ostavku ministra Bratislava Gašića, mogu da dobiju i više od toga, a to je ostavka čitave Vlade", kazala je.

"Jedini zahtev je 'Vučiću odlazi!', ono što mi se ne sviđa je da oni žele vlast, ali ne žele izbore, ne vidim kako se u demokratskoj državi dolazi bez njih. Uvek smo spremni za izbore, da proverimo kakva je volja građana", rekla je ona.

Više o tome saznajte u video-prilogu u nastavku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: