Započinje formiranje "Pokreta za narod i državu"? "Mi već apliciramo za članstvo"

Predsednik SNS Miloš Vučević izjavio je da će krajem juna započeti obilazak odbora te stranke i započeti pripreme za formiranje "Pokreta za narod i državu".

Izvor: Beta
Podeli
AP Photo/Darko Vojinovic, File
AP Photo/Darko Vojinovic, File

Vučević je za televiziju Hepi rekao da je pre tog obilaska, za 23. jun zakazao sednicu Glavnog odbora SNS-a, gde će predložiti kandidate za stranačke organe.

"Nakon konsultacija ću svakako predložiti izbor ljudi za preostale stranačke organe, a onda bih krajem juna krenuo da obilazim opštinske i okružne odbore i da uzmemo ulogu u formiranju 'Pokreta za narod i državu'. Ja očekujem da ćemo oko Vidovdana imati nešto jasniju poziciju te velike i snažne ideje", rekao je on.

Naveo će to biti "slobodarski, državotvorni" pokret, koji vidi Srbiju kao slobodnu i nezavisnu državu, koja samostalno donosi "najbolje odluke za sebe".

"Mi (SNS) ćemo pratiti predsednika Srbije u tome i maksimalno podržati formiranje tog pokreta. Svakako, mi već 'apliciramo' za članstvo. Javljamo se puni elana da budemo osnivači tog pokreta zajedno sa predsednikom Srbije", kazao je Vučević.

Dodao je da SNS ostaje da postoji kao i do sada i dodao da će biti "glavni motor" pokreta, ali da će on biti širi od stranačke politike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 116 idi na stranu