Najveća borbena gotovost Vojske Srbije i dalje na snazi; "Ko to ne razume..."

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio da je najviši stepen borbenosti Vojske Srbije još uvek na snazi, na osnovu bezbednosnih procena na dnevnom nivou.

Izvor: Beta
Podeli
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA

"Nije ovo prvi put. Ovo je treći put u poslednjih osam, devet meseci da je Vojska Srbije morala da ima taj nivo aktivnosti vezano za situaciju na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučević za televiziju Hepi.

Dodao je da bi voleo da sva pitanja oko Kosova ostanu tema za diplomatske razgovore i rasprave, a ne za dejstvovanje vojske.

"Mislim da je ovo pre svega posao za političare, a vojska je tu kao poslednja brana zaštite ili najjači štit koji imamo u odnosu na naše građane, bez obzira gde žive", kazao je Vučević.

Vučević je ocenio da "centrima moći" ne odgovara stabilna Srbija i da događaji u Beogradu ne doprinose otvorenom pitanju Kosova i Metohije.

"Nije to teorija zavere, nije to nikakva priča o konspiracijama. To je politička ili geopolitička realnost. To ko ne razume, nije za politiku", ocenio je on.

Vučević je naglasio da ne kaže da svi oni koji vide tzv. Kosovo kao nezavisnu državu "podrivaju Srbiju", ali da je siguran da među njima ima onih koji se "raduju ili ohrabruju ovu našu nesreću".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 116 idi na stranu