Osujećene dve diverzantske grupe da prodru u Belgorodsku oblast

Danas je osujećen je pokušaj dve grupe "ukrajinskih diverzanata" da prodru u Belgorodsku oblast koja se graniči sa Ukrajinom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.06.2023.

20:50

Osujećene dve diverzantske grupe da prodru u Belgorodsku oblast
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Ovo je saopštilo rusko ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je ruska vojska vazdušnim i artiljerijskim udarima ubila više od 10 ukrajinskih boraca, prenose RIA Novosti.

Dodaje se da su uništena i dva čamca i jedno oklopno vozilo. Od kraja maja Moskva skoro svakodnevno izveštava o pokušajima upada ukrajinskih boraca na teritoriju Rusije u Belgorodskoj oblasti.

U nedelju je proukrajinska grupa ruskih boraca saopštila je da je zarobila nekoliko ruskih vojnika u prekograničnom prepadu u Belgorodskoj oblasti u Rusiji i da će ih predati ukrajinskim vlastima.

U objavi na Telegramu, proukrajinske grupe Legija slobode Rusije i Ruski dobrovoljački korpus saopštile su da se bespotrebni krvavi rat koji se vodi već godinu i po dana, sada prelio na teritoriju ruske Belgorodske oblasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: