SAD uvele sankcije grupi povezanoj sa ruskom obaveštajnom službom: Uticali na izbore u Moldaviji?

SAD su uvele danas sankcije pripadnicima grupe povezane sa ruskom obaveštajnom službom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.06.2023.

17:31

SAD uvele sankcije grupi povezanoj sa ruskom obaveštajnom službom: Uticali na izbore u Moldaviji?
Foto: Profimedia

Sankcionisani su zbog njihove navodne uloge u naporima Moskve da destabilizuje demokratiju i utiče na izbore u Moldaviji, saopštilo je američko ministarstvo finansija.

U saopštenju se navodi da su sankcije usmerene na sedam osoba, od kojih nekoliko održavaju veze sa ruskim obaveštajnim službama.

Među njima je i vođa grupe Konstantin Prokopjevič Sapožnikov koji je organizovao zaveru da destabilizuje Vladu Moldavije početkom 2023. godine, preneo je Rojters.

Zamenik američkog ministra finansija Brajan Nelson rekao je da sankcije, koje su uvedene danas, osvetljavaju, kako je naveo, "ruske stalne tajne napore da se destabilizuju demokratske nacije" radi ostvarivanja interesa Moskve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: