Preminuo trogodišnji Palestinac kojeg su upucale izraelske trupe

Trogodišnji Palestinac kojeg su izraelske trupe upucale prošle nedelje na Zapadnoj obali preminuo je od zadobijenih rana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.06.2023.

15:00

Preminuo trogodišnji Palestinac kojeg su upucale izraelske trupe
EPA-EFE/ALAA BADARNEH 4605

Ovo je danas saopštila izraelska bolnica Šeba.

Muhamed el Tamimi je prošlog četvrtka upucan u glavu u blizini svog sela Nebi Saleh dok se vozio u automobilu sa svojim ocem, nakon čega je avionom prebačen u bolnicu, prenosi Asošiejted pres.

Izraelska vojska saopštila je da je otvorila vatru nakon što su naoružani napadači u tom području pucali na izraelsku stražarnicu u obližnjem jevrejskom naselju, međutim otac dečaka Haitam el Tamimi rekao je za AP da su njih dvojica išla u posetu ujaku kada je pucano na njih.

Otac je takođe upucan, nakon čega je hospitalizovan u palestinskoj bolnici. Izraelska vojska je otvorila istragu o incidentu, ali grupe za ljudska prava tvrde da takve istrage retko dovedu do krivičnog gonjenja ili disciplinskih mera protiv vojnika.

Izrael je zauzeo Zapadnu obalu i istočni Jerusalim, zajedno sa pojasom Gaze, u bliskoistočnom ratu 1967. godine, dok Palestinci traže ove teritorije za svoju buduću državu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: