Putinu ne smeju da saopšte loše vesti

Vladimir Putin ne dobija prave informacije o neuspesima u invaziji na Ukrajinu jer njegovi potčinjeni ne žele da ga naljute, prenosi Njuzvik.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.06.2023.

14:22

Putinu ne smeju da saopšte loše vesti
Foto: Profimedia

Ovu tvrdnju je preneo Telegram stranica VCHK-OGPU, koji navodno izveštava o "tajnama zvaničnika, oligarha i gangstera" u Rusiji.

U objavi u nedelju, na stranici je navodno citiran izvor "upoznat sa situacijom" koji je rekao da se "loše vesti, posebno o ratu, više ne prijavljuju Putinu" jer bi ga to "izuzetno iznerviralo“.

Ruski lider bi osobi koja je iznela loše vesti rekao da su pod uticajem "zapadne propagande", prema izvoru, koji je rekao da će oni koji su prijavili uspehe zadržati "stalan pristup" Putinu.

"Jednostavno su prestali da donose loše vesti Putinu jer predsednik ne želi da ih čuje", dodaje VCHK-OGPU u objavi koju su preuzeli ukrajinski mediji.

Ovo nije prvi izveštaj da Putin ne dobija sve detalje o tome šta se dešava na liniji fronta tokom invazije.

U martu su zvaničnici američke obaveštajne službe rekli da su Putina pogrešno informisali njegovi savetnici o lošem učinku njegovih trupa, navodi Asošiejted pres.

Američki predsednik Džo Bajden rekao je u martu da je Putin "izgleda kao da je samoizolovan" i da postoje indikacije da je "otpustio ili stavio u kućni pritvor neke od svojih savetnika”.

Portparol Bele kuće Kejt Bedingfild rekla je da SAD imaju informaciju da se Putin "osećao prevarenim od strane ruske vojske“ što je izazvalo napetost između njega i njegovog vojnog rukovodstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: