"Ne želim da zvučim kao pokvarena ploča, ali ovaj čovek nije psihički i fizički sposoban da bude predsednik"

Bela kuća je kriva, jer je dozvolila predsedniku SAD Džou Bajdenu da govori o reizboru dok je u stanju mentalnog i fizičkog propadanja.

Izvor: RT.rs

Ponedeljak, 05.06.2023.

11:06

Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Ovo je izjavio za "Foks njuz" bivši glavni lekar Bele kuće i republikanski kongresmen Roni Džekson.

Poslednji Bajdenof gaf je kada se spotakao i pao dok je napuštao scenu nakon ceremonije dodele diploma kadetima u Američkoj vazduhoplovnoj akademiji u Koloradu.

Bela kuća je odmah saopštila da je Bajden "dobro" i da ga je iznenadila vreća peska na bini. "Ne želim da zvučim kao pokvarena ploča, ali ponoviću: Ovaj čovek nije psihički i fizički sposoban da bude naš predsednik i to je loša situacija za nas", rekao je Džekson.

"Mislim da njegov nedostatak fizičkih sposobnosti i njegovo fizičko propadanje sada počinju da naglašavaju kognitivno propadanje koje smo tako dugo posmatrali. To je paket koji se jednostavno ne prodaje širom sveta, a za nas postaje pitanje nacionalne bezbednosti", dodao je.

Džekson, koji je radio kao lekar u Beloj kući tokom predsedničkih mandata Baraka Obame i Donalda Trampa, više puta je upozoravao na Bajdenovo mentalno zdravlje. Ranije ove godine opomenuo je da 80-godišnji predsednik "ne zna gde se nalazi pola vremena i svaki dan nas približava sveopštem ratu sa Rusijom i Kinom".

Anketa "Vašington posta" sprovedena početkom maja pokazala je da 62 odsto birača veruje da je Bajden u previše lošem fizičkom stanju da bi mogao efikasno da vodi državu.

Bajden je već najstariji šef države koji je ikada vodio SAD, a ako bude izabran imaće 86 godina 2024. kada napusti dužnost.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: