"Ne želim da zvučim kao pokvarena ploča, ali ovaj čovek nije psihički i fizički sposoban da bude predsednik"

Bela kuća je kriva, jer je dozvolila predsedniku SAD Džou Bajdenu da govori o reizboru dok je u stanju mentalnog i fizičkog propadanja.

Izvor: RT.rs
Podeli
Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik
Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Ovo je izjavio za "Foks njuz" bivši glavni lekar Bele kuće i republikanski kongresmen Roni Džekson.

Poslednji Bajdenof gaf je kada se spotakao i pao dok je napuštao scenu nakon ceremonije dodele diploma kadetima u Američkoj vazduhoplovnoj akademiji u Koloradu.

Bela kuća je odmah saopštila da je Bajden "dobro" i da ga je iznenadila vreća peska na bini.

"Ne želim da zvučim kao pokvarena ploča, ali ponoviću: Ovaj čovek nije psihički i fizički sposoban da bude naš predsednik i to je loša situacija za nas", rekao je Džekson.

"Mislim da njegov nedostatak fizičkih sposobnosti i njegovo fizičko propadanje sada počinju da naglašavaju kognitivno propadanje koje smo tako dugo posmatrali. To je paket koji se jednostavno ne prodaje širom sveta, a za nas postaje pitanje nacionalne bezbednosti", dodao je.

Džekson, koji je radio kao lekar u Beloj kući tokom predsedničkih mandata Baraka Obame i Donalda Trampa, više puta je upozoravao na Bajdenovo mentalno zdravlje. Ranije ove godine opomenuo je da 80-godišnji predsednik "ne zna gde se nalazi pola vremena i svaki dan nas približava sveopštem ratu sa Rusijom i Kinom".

Anketa "Vašington posta" sprovedena početkom maja pokazala je da 62 odsto birača veruje da je Bajden u previše lošem fizičkom stanju da bi mogao efikasno da vodi državu.

Bajden je već najstariji šef države koji je ikada vodio SAD, a ako bude izabran imaće 86 godina 2024. kada napusti dužnost.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 600 idi na stranu