Ruski oficir pijan pucao po vagnerovcima? "Kriv sam" VIDEO

Pres služba Jevgenija Prigožina objavila je snimak na kom vagnerovci ispituju potpukovnika Romana Venevitina, zapovednika 72. motorizirane streljačke brigade.

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 05.06.2023.

10:04

Ruski oficir pijan pucao po vagnerovcima?
EPA-EFE/ALESSANDRO GUERRA

Venevitin na snimku priznaje kako je naredio razoružavanje Vagnerove grupe za brzo delovanje, piše Meduza.

Potvrdio je i kako je pod "uticajem alkohola" zapucao na vozilo Ural u kom su se nalazili vagnerovci. Venevitin navodi da je to učinio "iz lične nesklonosti" prema Vagneru. Čovek iza kamere pita potpukovnika kako se mogu okarakterisati njegovi postupci. Nakon duge pauze, Venevitin odgovara: "Kriv sam".
Telegram kanal Sirena piše da je u bazama podataka vojnika pronašao ime Roman Venevitin. Prema kanalu, on ima 45 godina, službenik je u ruskim oružanim snagama, a pre toga je radio u bezbednosnoj agenciji Sparta u regiji Nižnji Novgorod. 2013. godine navodno mu je oduzeta vozačka dozvola zbog vožnje u pijanom stanju.

Prigožinova pres služba je ranije objavila izveštaj prema kojem su vagnerovci ušli u obračun s pripadnicima ruskog ministarstva obrane u blizini sela Semigorje, koje se nalazi nedaleko od Bahmuta. Naveli su da se to dogodilo 17. maja, kad su plaćenici otkrili da je minirala puteve za povlačenje.

Vagnerovci objavili povlačenje iz Bahmuta

Tvrde da su ruske snage zapucale na vagnerovce kad su ovi pokušali da očiste put.

Dodali su da je tokom kratkog sukoba oštećen Ural, o kom govori Venevitin i da su vagnerovci poduzeli mere za "eliminaciju agresije i zadržavanje vojnog osoblja ruskog Ministarstva odbrane".

Ministarstvo odbrane Rusije nije želelo da komentariše snimak.

Podsetimo, Prigožin je 20. maja izjavio da je Bahmut pod potpunom kontrolom njegovih jedinica. Pet dana kasnije, najavio je početak postepenog povlačenja iz grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: