Rusi proterani iz Bahmuta? Prigožin hitno reagovao

Osnivač i šef ruske grupe "Vagner", Jevgenij Prigožin, saopštio je tokom vikenda da su ukrajinske snage možda povratile neke od izgubljenih pozicija u Bahmutu.

Izvor: Novosti

Ponedeljak, 05.06.2023.

09:21

Rusi proterani iz Bahmuta? Prigožin hitno reagovao
Tanjug/Prigozhin Press Service via AP

Prema rečima Prigožina, izveštaji pokazuju da su ukrajinske snage uspostavile osmatračnice u gradu i primorale ruske snage da reaguju.

Podsetimo, zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Maljar, kao i drugi ukrajinski zvaničnici, tvrdi da ukrajinske snage i dalje drže pozicije u gradu, čije je oslobođenje Prigožin proglasio pre dve nedelje. Međutim, zanimljivo je da je danas jedan od najvažnijih ukrajinskih generala saopštio da ukrajinske snage "nastavljaju napredovanje" kod Bahmuta.

Aleksandar Sirski, komandant ukrajinske kopnene vojske, saopštio je da su ukrajinske snage uspešno uništile ruski položaj kod Bahmuta.

Sirski nije pomenuo dugo očekivanu ukrajinsku kontraofanzivu, ali su njegovi komentari usledili nakon što je rusko ministarstvo odbrane saopštilo da je odbilo veliku ukrajinsku kontraofanzivu u Donjecku u kojoj je poginulo 250 ukrajinskih vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: