Kurti: Uspostavljanje zakona na severu je neophodno

Kosovski premijer Aljbin Kurti primio je danas ambasadora Francuske na Kosovu Olivijea Geroa i zamenika nemačkog ambasadora na Kosovu Matijasa Konrada.

Izvor: Kosovo online

Ponedeljak, 05.06.2023.

13:20

Kurti: Uspostavljanje zakona na severu je neophodno
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Kurti je, kako prenosi kosovska štampa, tom prilikom istakao da je potrebno uspostavljanje zakona na severu Kosova.

Kako se navodi u saopštenju iz Kurtijevog kabineta, na sastanku je bilo reči o najnovijim dešavanjima u tri opštine na severu.

"Složili su se oko vitalne važnosti deeskalacije situacije. Premijer ih je obavestio o visokom profesionalizmu i neospornom integritetu kosovske policije u upravljanju situacijom bez ikakvih grešaka. Kurti je rekao da je potpuno uspostavljanje vladavine prava u četiri opštine na severu Kosova neophodno kako za uklanjanje kriminalnih elemenata, tako i za otvorenu i poštenu kampanju pred slobodne i demokratske izbore u budućnosti", navedeno je u saopštenju.

Naglašena je i potreba pune, brze i bezuslovne implementacije Osnovnog sporazuma i njegovog Aneksa u okviru Brisleskog dijaloga između Beograda i Prištine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: