Zvečan je večan: Maturanti poslednji dan škole obeležili ispred bodljikave žice FOTO/VIDEO

Maturanti OŠ "Vuk Karadžić" iz Zvečana obeležavaju poslednji dan škole. Oni su s velikim transparentom "Zvečan je večan" došli pred opštinu.

Izvor: B92
Podeli

U blizini su bodljikava žica i vojnici Кfora.

Na ovaj način oni su želeli da ukažu da nemaju detinjstvo kao njihovi vršnjaci, da ne mogu i škole kao sva ostala deca niti da proslave maturu, jer je život u Zvečanu stao otkako su Кurtijevi specijalci i lažni gradonačelnici zauzeli nasilno ovu i ostale srpske opštine.

Maturanti koji ponosno nose srpsku trobojku i šajkače su pred bodljikavom žicom recitovali reči "Prkosne pesme" Dobrice Erića sa stihovima:

"Kriv sam što jesam, a treba da nisam. Kriv sam odavno što stojim uspravno i gledam u nebo, umesto u travu. Kriv sam što se drznuh protiv krivde, kriv sam što opet slavim svoju krsnu slavu!"

Prethodno, oni su obišli i crkvu Svetog Djordja u Zvečanu odakle su krenuli pred svoju opštinu koja se već deset dana nalazi u blokadi jer su je nasilno zauzeli Кurtijevi gradinačelnici i specijalni policajci.Podsetimo, Srbi sa severa KiM već deseti dan protestuju zbog postavljanja albanskih gradonačelnika u četiri srpske opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 110 idi na stranu