Katastrofa u Srbiji: Haos – poplavljeno više od 20 kuća FOTO

Haos u Zapadnoj Srbiji i dalje ne prestaje, a nakon skoro svih gradova i opština jako nevreme pogodilo je Kosjerić.

Izvor: RINA

Ponedeljak, 05.06.2023.

19:09

Katastrofa u Srbiji: Haos – poplavljeno više od 20 kuća FOTO
Foto: RINA

Usled velike količine vode izlili su se bujični potoci i pritoke reke Skrapež.

"Nevreme koji je zadesilo našu opštinu tokom dana napravilo je ozbiljne probleme. Mesna zajednica Brailovići je u katastrofalnom stanju, voda je prodrla u oko 20 domaćinstava, na svu sreću nema ugroženih ljudi. Na lice mesta si stigli i pripadnici vatrogasno-spasilačnih jedinica koje dežuraju u slučaju da je potrebna evakuacija", kazao je za RINU, Žarko Djokić.
Foto: RINA
Šteta je pričinjena na putnoj infrastrukturi i poljprivrednom zemljištu, ali prirotitee su poplavljena domaćinstva.
Foto: RINA
"Magistralni put Kosjerić-Valjevo je u prekidu zbog vode koja se izlila na put i presekla saobraćaj. Mehanizacija je već na terenu kako bi što pre osposobili taj putni pravac, koji je za nas od vitalnog značaja", ističe Đokić.
Foto: RINA
On dodaje da se u narednim satima očekuje zasedanje Štaba za vanredne situacije, kada se očekuje i progašenje vanredne situacije u tom delu opštine.
Foto: RINA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: