Tužilaštvo traži pritvor za osobu koja se sumnjiči da je nosila lutku obešenog Vučića

U Višem javnom tužilaštvu saslušan je Boško S., koji se sumnjiči da je nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom Aleksandra Vučića.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Lutka, koja je nošena na protestu "Srbija protiv nasilja", imala je obmotan konac oko vrata i oborenu glavu, tako da aludira na vešanje.

Boško S. se tereti da je izvršio krivično delo Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i na saslušanju je izneo svoju odbranu, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogrdu da odredi pritvor Bošku S. da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Sumnja se da je okrivljeni kao učesnik protesta "Srbija protiv nasilja" uputio preteću poruku predsedniku Srbije u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije i pozivao građane i podsticao ih da silom i primenom nasilja svrgnu sa vlasti najviše državne organe, tako što je nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje.

Fotografija pomenutog transparenta i lutke objavljena je na društvenim mrežama i portalima te je bila dostupna velikom broju građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 117 idi na stranu