Oglasio se zaštitnik građana povodom tragedije u "Ribnikaru": "Pozivam..."

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pozvao je sve učesnike na društvenim mrežama da ne koriste tragediju u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" za dnevni aktivizam.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.06.2023.

12:11

Oglasio se zaštitnik građana povodom tragedije u
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ nr

"Tragedija u školi 'Vladislav Ribnikar' duboko je potresla celokupno naše društvo i nadilazi svaki pojedinačni ili grupni interes. Zato pozivam sve da ne koriste fotografije dece žrtava u cilju svoje ili bilo kakve druge promocije", naveo je Pašalić.

On smatra da se objavljivanjem fotografija dece žrtava u najmanju ruku iskazuje nepoštovanje prema žrtvama i njihovim porodicama, a njihovi drugovi i porodice dodatno traumatizuju, navedeno je u saopštenju zaštitnika građana.

"S obzirom da je ovo tragedija svih nas, pozivam sve da se prema njoj odnose u skladu sa tradicionalnim vrednostima našeg društva čija su okosnica saosećajnost sa drugima, pijetet i poštovanje prema nečijoj tragediji. Objavljivanje fotografija dece žrtava u potpunosti odstupa od ovih nazora", naveo je Pašalić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: