Brnabić: Za raprodaju naših resursa optužuju nas oni koji su poklonili NIS dok su bili na vlasti

Beograd -- Predsednica Vlade izjavila da je neverovatno da Vladu za rasprodaju nacionalnih resursa optužuju oni koji su za vreme svoje vladavine poklonili NIS strancima.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Premijerka Srbije Ana Brnabić je gostujući u jutarnjem programu Hepi televizije upitala kako je moguće da niko ne pita današnju opoziciju zašto su uništili sve što su mogli dok su bili na vlasti.

“Od svih ljudi, Marinika Tepić priča kako smo mi u skupštinu poturili tajno predlog Zakona o upravljanu privrednim društvima koji su u vlasništvu Republike Srbije, jer želimo da rasprodamo sve naše resurse. Marinika Tepić, koja dolazi iz Vojvodine, bila je u strnci LSV, pa mnoge druge stranke i nakon toga. I te 2008. godine, kada je za 400 miliona ne prodat, već poklonjen NIS, oni su na vlasti bili tada. To je jedan od naših najvažnijih resursa. U vreme te vlasti su prodata, slovom i brojem, sva vodoizvorišta. I kisela, i obična voda, sve je prodato strancima. I oni se sada bore za nacionalne resurse? Zaista?”, pita Brnabić.

Ona je istakla da se sinoć dogodio neviđeni paradoks, kada je u studiju jedne televizijie istaknuti radnik u kulturi sedeo pored Marinike Tepić, desne ruke Dragana Đilasa, koji je bio na vlasti kada je kultura u Srbiji ugašena.

“I niko gospođu Tepić ne pita, izvinite vi dok ste bili na vlasti, rasprodali ste sve bioskope, sva vodoizvorišta, NIS poklonili, ugasili ste kulturu i zatvorili ste sve bioskope. Ali to ništa nije važno tu nema principijelnosti, nikakvih vrednosti. Danas se 119 puta više ulaže u filmsku produkciju nego u vreme njihove vlasti. Mi smo doveli i investirore za bioskope, koji su privatizovani, oni su ih privatizovali. Otvorili smo Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti. U filmove se uopšte nije ulagalo pa im nisu bili ni potrebni bioskopi, več je bilo isplativije prodati ih rodbini, prijateljima, ortacima, ortacima ortaka…”, kaže premijerka.

“Mi danas gradimo još jedno pozorište u Beogradu, u okviru Multifunkcionalnog kultiurnog centra u Ložionici. I sada smo mi užasni i ne ulažemo u kulturu, bezubi i krezubi, građani drugog reda, sa kojima ne može da se priča jer nisu sposobni da razumeju, a ti koji sa vama sede u studiju, koji su sve uništili i rasprodali, oni su pristojna Srbija? Pa neće biti da je tako.”, zaključila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 116 idi na stranu