"Izdajnik"

Svaki budući politički lider koji pokuša da promeni diskurs razvoja zemlje koji je nastao od 2022. godine biće doživljen kao izdajnik.

Izvor: Novosti

Subota, 03.06.2023.

12:55

Tanjug/Ekaterina Shtukina/Pool Photo via AP

To je kazao zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev, i dodao da povratka u "predratnu" prošlost neće biti.

Medvedev je tako prokomentarisao "slatke snove" Rusa koji su napustili zemlju o povratku u stara vremena.

"Mogu sa sigurnošću reći: za njih neće biti povratka u 'svetlu' evropsku prošlost. Rusija je danas potpuno drugačija zemlja u odnosu na predratni period. Lideri, stranke i vlade dolaze i odlaze. Ali pamćenje i vrednosti povezane krvlju ostaju veoma dugo. Decenijama. Ponekad i vekovima. Nikakvi novi lideri neće moći da ih promene, a kamoli da ih unište, ma koju političku snagu oni oličavali (da ne pominjemo direktne izdajnike)", napisao je Medvedev i dodao:

"Zbog toga će svaki politički lider koji pokuša da promeni diskurs razvoja zemlje nastao posle 24. februara 2022. godine, biti anatemisan kao izdajnik. Kao osoba koja je izdala sećanje na naše građane koji su u ovom ratu položili život".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: