Iran: Trebaju nam ruski Suhoji

Komandant iranskog ratnog vazduhoplovstva, general Hamid Vahedi, rekao je danas da su Teheranu potrebni novi ruski borbeni avioni tipa "suhoj".

Izvor: Tanjug

Petak, 02.06.2023.

18:14

Iran: Trebaju nam ruski Suhoji
Ilustracija, foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

On je dodao da datum isporuke zavisi od od odluke vlasti.

"Što se tiče 'suhoja'... potrebni su nam, ali ne znamo kada će nam biti isporučeni, zavisi od odluke državnika", rekao je Vahedi, preneo je "Sputnjik".

Pre kupovine novih aviona, iranski piloti moraju da prođu specijalnu obuku u Rusiji, kako bi mogli da treniraju neiskusne kolege u budućnosti, dodao je iranski komandant.

Vahidi je rekao da iranski "kovsar" lovac prolazi kroz završne testove, a eskadrila sačinjena od tih aviona će biti napravljena uskoro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: