Sud opozicionog lidera proglasio krivim. To je izazvalo haos; Devetoro mrtvih

Devet osoba je ubijeno u Senegalu u sukobima policije i pristalica opozicionog lidera Usmana Sonka, nakon što mu je sud izrekao kaznu od dve godine zatvora.

Izvor: Tanjug

Petak, 02.06.2023.

09:29

Sud opozicionog lidera proglasio krivim. To je izazvalo haos; Devetoro mrtvih
Tanjug/Sudanese Army via AP

Time je zapravo dovodena u ozbiljnu sumnju Sonkova šansa da se kandiduje za predsednika sledeće godine.

Sonko (48) nije prisustvovao jučerašnjem izricanju kazne zbog navodnog seksualnog napada, a Ministarstvo pravde je saopštilo da opozicioni lider sada može da bude odveden u zatvor u bilo kom trenutku.

Policija je i dalje raspoređena oko njegovog doma u Dakaru, u trenutku kada su se nemiri rasplamsali u glavnom gradu i drugde nakon presude.

Sonko je optužen da je 2021. godine, silovao i pretio smrću ženi, koja je u to vreme imala 20 godina i radila u salonu za masažu. On negira krivicu i kaže da su optužbe politički motivisane.

Sud je oslobodio Sonka za navodno silovanje, ali ga je proglasio krivim za posebno delo opisano u krivičnom zakonu kao nemoralno ponašanje prema osobama mladjim od 21 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: