"Hoćete izbore u septembru? Samo recite. A prelazne vlade neće biti dok sam živ"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da 7 dana čeka da mu se neko iz opozicije javi, da bi razgovarali o političkim temama ali da mu se niko nije javio.

Izvor: B92

Petak, 02.06.2023.

22:08

"Oni nisu zainteresovani... Nemojte da bude da vam nisam ispunio nešto... Imate izbore, samo kažite i evo vam izbori. Kažite da ih hoćete u septembru i dobićete ih. Ali oni neće izbore", rekao je Vučić.

Kako je istakao, prelazne vlade neće biti dok je živ.

"Jedno rešenje je da mi se nešto desi ili da me ubiju, tad mogu da prave prelaznu vladu. Zašto ne prelazna vlada? Zato što previše volim Srbiju", rekao je on.

Tada, kako objašnjava, sve staje, a neko drugi upravlja državom.

Vučić je odgovarao na pitanje o mogućim predsedničkim, parlamentarnim i pokrajinskim izborima.

"Neki su rokovi do 45 dana, od 30 do 60, mogu i predsedničke, mogu kad god požele. Što se izbora tiče, to je za njih fontana želja, što se vremena tiče. A koji će sve izbori da budu, to već nije fontana želja. Najviše bih voleo referendum za predsednika, pa da vide kako će da prođu. To volim najviše, jer to suštinski čini demokratiju", istakao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: