FSB: NATO koordiniše ukrajinske specijalne službe u diverzijama protiv Rusije

NATO koordiniše ukrajinske specijalne službe u diverzijama protiv Rusije i Belorusije.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ovo je izjavio direktor Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije Aleksandar Bortnjikov na sastanku 52. Saveta rukovodilaca organa bezbednosti i specijalnih službi članica Zajednice nezavisnih država (ZND).

"Alijansa koordiniše diverziono-terorističku aktivnost oružanih formacija i specijalnih službi kijevskog režima, dopunjava redove Oružanih snaga Ukrajine stranim plaćenicima i vojnicima međunarodnih terorističkih organizacija. Ona vrši obaveštajno i tehničko obezbeđivanje ukrajinskih diverzanta na vojnim i civilnim objektima, kao i na važnim infrastrukturnim objektima Rusije i Belorusije", rekao je on agenciji Belta.

Smatra da je Ukrajina postala teren za ratne akcije protiv Rusije i za rušilačke akcije protiv Belorusije i dodao da Zapad u ukrajinski konflikt uvlači i Moldaviju, podstiče je da na silu očisti Pridnjestrovlje i Gagauziju.

Istakao je i da se u blizini Savezne države redovno organizuju obuke NATO vojske, kao i ukrajinskih i moldavskih specijalnih službi.

Bortnjikov je naglasio da Zapad želi da destabilizuje situaciju u ZND-u tako što povećava konflikte na celokupnoj teritoriji ZND-a i u njenoj okolini.

Podsetio je da je na prethodnom sastanku Saveta prošle godine prognozirana promena operativne situacije koje su potvrdili ovogodišnji događaji.

Prema njegovim informacijama, na zapadnom pravcu ubrzanim tempom raste vojno prisustvo NATO-a. U Poljsku, baltičke zemlje i Rumuniju se prebacuju veliki vojni kontingenti, teška vojna tehnika i ratna avijacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 600 idi na stranu