"Zaustavite Srbiju"

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani tvrdi da Srbija treba da obustavi aktivnosti usmerene na destabilizaciju tzv. Kosova.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.06.2023.

10:54

Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

Ona je na marginama samita u Kišinjevu rekla da pretnja dolazi "od negiranja postojanja Kosova kao suverene države od strane Srbije" i iznela tvrdnju da Beograd aktivno podržava "nelegalne strukture" koje destabilizuju takozvano Kosovo iznutra, prenosi Rojters.

Osmani je izjavila i da zemlje saveznici takozvanog Kosova treba da pomognu da se zaustavi, kako tvrdi, destabilizujuće dejstvo Srbije na severu.

"Srbija ne pripada evropskoj zajednici, rekla je Osmani za Danas i dodala da su pripadnici kriminalnih struktura na severu Kosova na međunarodnim poternicama i da su srpske vlasti u jako bliskim vezama s njima.

Ona je navela da je važno da se sastane sa evropskim liderima kako bi objasnili šta se trenutno dešava na severu.

"Srbija služi kao satelit Rusije. Ovde sam da tražim podršku partnera u borbi protiv ovih trendova i sprečavanju njihovog uticaja. Imam sastanke sa svim liderima koji učestvuju na ovom samitu. Važno je tražiti podršku i otići u Savet Evrope, ali i objasniti šta se dešava na severu. Takođe, tražiću njihovu pomoć u borbi protiv kriminalnih grupa na severu koje destabilizuju našu zemlju", rekla je Osmani, prenosi Koha. Ona je na Samitu evropskih lidera u Moldaviji saopštila da ne planira da se sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i dodala da je potrebno tražiti primenu svih ranije dogovorenih sporazuma, prenosi Koha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: