Prekršena zaštita ljudskih prava: Opozicioni medij dobio opomenu

TV N1 dobila je opomenu je od strane Luksemburškog nezavisnog tela ALIA, zbog kršenja ljudskih prava u jednoj od svojih emisija, prenose "Novosti".

Izvor: B92

Četvrtak, 01.06.2023.

14:24

Prekršena zaštita ljudskih prava: Opozicioni medij dobio opomenu
Ilustracija: Depositphotos/absurdov

Naime, kako navodi Regulatorno telo za elektronske medije, a prenose "Novosti", Luksemburško nezavisno regulatorno telo ALIA (Autorité Luxembourgeoise indépendante de l’audiovisuel), postupajući po prijavi Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, izreklo je opomenu pružaocu medijske usluge TV N1 zbog prikazivanja emisije "Fikus za šefa".

"Podsećamo da je Savet Regulatornog tela za elektronske medije na sednici održanoj 07.02.2022. godine utvrdio da je u navedenoj emisiji prekršen član 27. Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: