Krkobabić: "Deeskalacija da, ali imperativ ostaje formiranje zajednice srpskih opština!“

Potpredsednik PUPS-a, Stefan Krkobabić povodom aktuelnih dešavanja na severu KiM izričit je "Deeskalacija da, ali imperativ ostaje formiranje ZSO!“

Izvor: B92

Četvrtak, 01.06.2023.

16:19

Krkobabić:
Foto: PUPS

"Kurti je načinio prvi, nerazumni korak u rušenju dogovorenog. Sada je na Međunarodnoj zajednici, pre svega na Sjedinjenim Američkim Državama, da ga primoraju da se vrati dva koraka unazad. Uklanjanje policijskih snaga iz opštinskih zgrada, kao i nametnutih upravitelja i hitno formiranje zajednice srpskih opština su preduslov za nastavak više nego neophodnog dijaloga. Dosadašnji paralelni monolozi, koji očigledno ne daju rezultat moraju da ostanu iza nas“, pojasnio je Krkobabić i zaključio:

"Kada govorimo o crvenim linijama, a na njih smo na političkoj sceni Srbije prvi ukazivali, to su za nas iz PUPS- a i dalje: zaštita imovine naših ljudi na Kosovu i Metohiji, zaštita imovine države Srbije, kao i puna zaštita naših svetinja.“
Foto: PUPS

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: