Oglasio se Peking o situaciji na KiM: Nadamo se da će NATO poštovati teritorijalni integritet Srbije

Peking se nada da će NATO poštovati teritorijalni integritet Srbije, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Kine Mao Ning.

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.05.2023.

11:18

Oglasio se Peking o situaciji na KiM: Nadamo se da će NATO poštovati teritorijalni integritet Srbije
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIÆ

Ona je tako prokomentarisala planove Alijanse da poveća prisustvo svojih snaga na KiM.

“Nadamo se da će NATO zaista poštovati suverenitet i teritorijalni integritet te zemlje i da će zaista učiniti nešto za mir u regionu“, kazala je Mao Ning, istakavši da se Kina protivi jednostranim akcijama na Balkanu.

Peking poziva da se izbegne eskalacija napetosti na KiM i da se na Zapadnom Balkanu održi mir i spokoj.

“Kina je uvek podržavala napore Srbije da zaštiti svoj suverenitet i teritorijalni integritet. U aktuelnoj situaciji treba izbegavati eskalaciju napetosti i održavati mir i spokoj na Zapadnom Balkanu“, izjavila je kineska predstavnica.

Komentarišući sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kineske ambasadorke u Beogradu Čen Bo, portparolka je kazala da su strane tokom sastanka razmenile mišljenja o pitanjima koja su od interesa za Peking i Beograd. Mao Ning je dodala da Kinu i Srbiju povezuju odnosi “sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva“, prenosi Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: