Osmani otišla, Kurti otišao, Vučić ostao

Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani otputovala je u Moldaviju, gde će predstavljati Kosovo na drugom samitu Evropske političke zajednice, piše Reporteri.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 31.05.2023.

10:01

Osmani otišla, Kurti otišao, Vučić ostao
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Takođe, otputovao je i kosovski premijer Aljbin Kurti, i to u Bratislavu.

Osmani je otputovala u Kišinjev gde će predstavljati takozvano Kosovo na drugom samitu Evropske političke zajednice (EPZ), saopšteno je iz njene kancelarije.

Kurti je, kako prenose kosovski mediji, otputovao u Bratislavu da bi učestvovao na Forumu "GLOBSEC2023". Međutim, tokom jučerašnjeg dana, portparol vlade u Prištini, Perparim Krieziu, izjavio je za Reporteri da je Kurti odložio posetu, zbog razvoja događaja na severu. Ipak, danas je otišao.

S druge strane, na isti skup u Bratislavi trebalo je da ide i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali se on u utorak obratio građanima Srbije putem instagram naloga "buducnostsrbijeav", poručivši da zbog situacije na severu KiM ipak neće otići. "Ostajem uz svoj narod", istakao je Vučuć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: