"Oko sokolovo" u akciji: Paprene kazne za skrivanje tablica

Novosadsko "oko sokolovo", sistem za snimanje prekršaja pod nazivom "NS patrol", prvog meseca rada evidentiralo je ukupno 821 prekršaj na javnim površinama.

Izvor: 021.rs
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Sistem je ugrađen na ukupno pet motornih vozila i 10 električnih bicikala, a zadatak je kontrola nepropisno parkiranih vozila na javnim površinama - na ulici, trotoaru, pešačkim i biciklističkim stazama, zelenim i drugim površinama.

Prema zvaničnim podacima, komunalci su dnevno u prekršaju snimili oko 30 vlasnika vozila, kojima su izrečene propisane kazne - 5.000 dinara za nepropisno parkiranje na ulici ili bilo kojoj drugoj saobraćajnoj površini, te 25.000 dinara za parkiranje na zelenoj površini. Kazna može da se prepolovi ukoliko se izmiri u roku od osam dana. "U skladu sa raspoloživim ljudstvom i tehničkim mogućnostima, kontrolišu se površine koje su do sada najčešće bile predmet prijava koje su podnosili sugrađani (bulevari i veće saobraćajnice, ulice u užem i širem centru grada). Cilj uvođenja sistema 'NS patrol' je sprečavanje prekršaja i uvođenje komunalnog reda te su nam sve lokacije jednako prioritetne", kažu za 021.rs inspekcijske službe na pitanje da li postoje lokacije koje se, zbog učestalosti nepropisnog parkiranja, obilaze češće.

Skrivanje tablica - kazna 25.000 dinara

Oni koji budu pokušali da sklone svoje tablice biće kažnjeni sa 25.000 dinara, s mogućnošću umanjenja ukoliko se odmah izmiri.

Inače, komunalna služba je formirala takozvanu "belu listu", spisak onih koji ne podležu kažnjavanju. Kako je ranije najavljeno, na ovom spisku trebalo bi da se nađu vozila Hitne pomoći, policije, vatrogasnih službi i drugih komunalnih službi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu