RHMZ prognoza: Ne nadajte se; A tek sutra...

Do kraja ove i u prvoj polovini sledeće sedmice nastaviće se period nestabilnog vreme sa pljuskovima i grmljavinom, saopštio je danas RHMZ

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2023.

12:28

RHMZ prognoza: Ne nadajte se; A tek sutra...
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ

"Lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode - grad, jak i olujni vetar i velika količina padavina za kratko vreme, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, ponegde i više", naveo je RHMZ.

Inače, nakon katastrofalnog nevremena koje je i sinoć pogodilo teritoriju požeške opštine, meštani još uvek sabiraju štetu.

U toku jučerašnjeg dana, usled obilnih padavina, poplavljen je suteren hirurško- ginekološkog bloka opšte bolnice Loznica, gde su smešteni Služba prijema i zbrinjavanja urgentnih stanja, Kabinet za CT i rendgen kabinet, specijalističke ambulante ortopedije, urologije i hirurgije, koje su trenutno van funkcije.

Materijalna šteta je ogromna, a trenutno se saniraju poplavljene prostorije i oprema, navodi se u saopštenju Opšte bolnice iz Loznice.

A tek sutra...

U Srbiji sutra jutro i pre podne umereno do potpuno oblačno sa lokalnom pojavom kratkotrajne magle, ponegde i sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom.
U drugom delu dana promenljivo i nestabilno sa češćom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina, a lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa gradom i većom količinom padavina.

Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni, u zoni pljuskova kratkotrajno jak i olujni. Najniža temperatura od 11 do 16, a najviša od 22 do 27 stepeni.

U Beogradu ujutro i pre podne pretežno oblačno, u pojedinim delovima grada s kratkotrajnom kišom. Posle podne promenljivo i nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno su moguhce i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i većom količinom padavina.

Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni, u zoni pljuskova kratkotrajno jak. Najniža temperatura oko 15, najviša oko 24 stepena.

U Srbiji u narednih sedam promenljivo oblačno i nestabilno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina, izraženijim u drugom delu dana, kada se očekuju i lokalne vremenske nepogode - grad, velika količina padavina za kratko vreme, jak i olujni vetar.

Najviša dnevna temperatura u većini mesta od 23 do 27 stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: