"Ukrajina ima pravo da napadne..."

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Džejms Kleverli rekao je da Ukrajina ima pravo da se brani i da u tom cilju "koristi silu i van svojih granica".

Izvor: B92

Utorak, 30.05.2023.

22:03

Foto: EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

Kleverli je to izjavio komentarišući današnji napad dronovima na Moskvu.

"Oni imaju zakonsko pravo da to rade unutar svojih granica, ali takođe imaju pravo da primene silu van svojih granica" kako bi stvorili probleme za Rusiju da svoje snage usmeri na ukrajinsku teritoriju", rekao je britanski ministar za "Skaj njuz", prenosi ukrajinski Telegram kanal portala "Strana.ua".

Legitimne vojne mete van granica Ukrajine su deo njene samoodbrane i "mi to moramo priznati", primetio je on.

Podsetimo, ranije tokom dana Kijev je napao Moskvu dronovima, a meta su bili civilni objekti. Kako prenose mediji, nema povređenih ni stradalih.

Iz Kremlja su poručili da narod ne treba da se brine, da je situacija stabilna, dok je predsednik Rusije Vladimir Putin poručio da je cilj ovakvih napada bilo da se izazove strah među stanovništvom.

Prema njegovim rečima, Kijev računa da će uslediti recipročan odgovor od Moskve, ali je to upravo ono što ga i zabrinjava. Ukrajinci moraju da znaju kakvo je njihovo rukovodstvo, primetio je Putin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: