Eliminisani su: 16.000 ih je manje...

Oružane snage Ukrajine su tokom maja izgubile više od 16.000 vojnika, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/DMITRY ASTAKHOV / SPUTNIK
EPA-EFE/DMITRY ASTAKHOV / SPUTNIK

"Grupacije ruske vojske nastavljaju efikasno da poražavaju protivnika. Samo tokom ovog meseca gubirci su više od 16.000 ukrajinskih vojnika, 16 aviona, pet helikoptera, 466 bespilotnih letelica, više od 400 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 238 jedinica poljske artiljerije i minobacača", rekao je Šojgu.

On je dodao da je "presretnuto i uništeno 196 projektila "hajmars", 16 raketa "harm“ i 29 krstarećih raketa velikog dometa "storm šedou“.

Ministar odbrane Rusije je ukazao na to da zemlje Zapada zahtevaju od Kijeva da pređe u ofanzivu velikih razmera i da povećavaju količinu isporuka naoružanja i vojne tehnike ukrajinskoj vojsci.

"Bez obzira na znatne gubitke Oružanih snaga Ukrajine, zapadni mentori nastavljaju da zahtevaju od kijevskog režima da pređe u ofanzivna dejstva velikih razmera. Povećavaju se isporuke tehnike i naoružanja Ukrajini", rekao je Šojgu.

Prema njegovim rečima, Rusija prati obime i puteve tih isporuka i, kada ih otkrije, izvodi napade.

"Tokom proteklih dana uništena su velika skladišta zapadnog naoružanja u Hmeljnickom, Ternopolju i Nikolajevu, pogođen je raketni kompleks 'patriot' u Kijevu", rekao je Šojgu i dodao da vojna podrška Ukrajini samo odugovlači borbena dejstva, ali da ne može da utiče na njihov ishod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 581 idi na stranu