Eliminisani su: 16.000 ih je manje...

Oružane snage Ukrajine su tokom maja izgubile više od 16.000 vojnika, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Izvor: B92

Utorak, 30.05.2023.

12:43

Eliminisani su: 16.000 ih je manje...
EPA-EFE/DMITRY ASTAKHOV / SPUTNIK

"Grupacije ruske vojske nastavljaju efikasno da poražavaju protivnika. Samo tokom ovog meseca gubirci su više od 16.000 ukrajinskih vojnika, 16 aviona, pet helikoptera, 466 bespilotnih letelica, više od 400 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 238 jedinica poljske artiljerije i minobacača", rekao je Šojgu.

On je dodao da je "presretnuto i uništeno 196 projektila "hajmars", 16 raketa "harm“ i 29 krstarećih raketa velikog dometa "storm šedou“.

Ministar odbrane Rusije je ukazao na to da zemlje Zapada zahtevaju od Kijeva da pređe u ofanzivu velikih razmera i da povećavaju količinu isporuka naoružanja i vojne tehnike ukrajinskoj vojsci.

"Bez obzira na znatne gubitke Oružanih snaga Ukrajine, zapadni mentori nastavljaju da zahtevaju od kijevskog režima da pređe u ofanzivna dejstva velikih razmera. Povećavaju se isporuke tehnike i naoružanja Ukrajini", rekao je Šojgu.

Prema njegovim rečima, Rusija prati obime i puteve tih isporuka i, kada ih otkrije, izvodi napade.

"Tokom proteklih dana uništena su velika skladišta zapadnog naoružanja u Hmeljnickom, Ternopolju i Nikolajevu, pogođen je raketni kompleks 'patriot' u Kijevu", rekao je Šojgu i dodao da vojna podrška Ukrajini samo odugovlači borbena dejstva, ali da ne može da utiče na njihov ishod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: