Podoljak: Kijev nije direktno umešan u napad dronom na Moskvu

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak negirao je da Kijev direktno umešan u današnji napad dronom na Moskvu.

Izvor: B92

Utorak, 30.05.2023.

11:07

Podoljak: Kijev nije direktno umešan u napad dronom na Moskvu
Foto: Profimedia

On je rako da Ukrajina uživa gledajući događaje i predviđa porast ovakvih napada.

Rusija je saopštila da je Ukrajina izvela svoj najveći napad dronom na Moskvu, ali da je protivvazdušna odbrana uništila svih osam bespilotnih letelica, preneo je Rojters.

"U vezi sa napadima: naravno da nam je zadovoljstvo da gledamo i predviđamo porast broja napada. Ali, naravno, nemamo nikakve direktne veze sa ovim", rekao je Podoljak za jutjub kanal "Brekfas šou".

Rusko Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije danas da su ukrajinske snage bezbednosti upotrebile osam dronova za napad na Moskvu i da su svi dronovi pogođeni.

Tri bespilotne letelice neutralisane elektronskim sredstvima, izgubile su kontrolu i skrenule sa predviđenih ciljeva, a pet je oboreno protivvazdušnim sistemom Pancir-S u Moskovskoj oblasti, prenosi agencija RIA Novosti.

Rusko Ministarstvo odbrane ocenilo je napad kao teroristički.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: