Ministarstvo odbrane: "Vojska Srbije spremna"

Vojska Srbije nalazi se u najvišem stepenu borbene gotovosti, u skladu sa odlukom vrhovnog komandanta i predsednika Republike, navode iz Ministarstva odbrane.

Izvor: B92

Utorak, 30.05.2023.

17:53

Ministarstvo odbrane:
Foto: Ministarstvo odbrane

Vojska zajedno sa drugim snagama bezbednosti Republike Srbije prati razvoj situacije na terenu.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je sa najbližim saradnicima deo snaga Vojske Srbije koje su preventivno razmeštene.

General Mojsilović je tokom obilaska sagledao razmeštaj jedinica i organizaciju života i rada na matičnim i izdvojenim lokacijama i uverio se da su pripadnici Vojske Srbije spremni, motivisani i potpuno obučeni da brzo i odlučno izvrše sve zadatke koji se pred njih postave.

Izražavajući zadovoljstvo zatečenim stanjem, borbenim moralom i rešenošću vojnika i starešina, koji su kao i mnogo puta do sada pokazali da se na njih uvek može računati, načelnik Generalštaba je poručio da će Vojska Srbije učiniti sve što je u njenoj moći da bude u funkciji mira i bezbednosti građana Srbije.
Foto: Ministarstvo odbrane

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: