Nastavlja se potraga za nestalim dečacima: "Velika verovatnoća da će se završiti tragično"

Kod obale Dunava u Apatinu juče su u poslepodnevnim časovima nestala dva maloletna dečaka.

Izvor: RTS, Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kako RTS nezvanično saznaje, na obali su pronađeni njihovi bicikli. U toku je potraga za njima. Zbog višeg vodostaja reke i slabe vidljivosti, potraga je otežana.

Dečaci starosti devet i deset godina poslednji put su viđeni u blizini Kajak kluba u ponedeljak oko 14 časova i od tada im se gubi svaki trag. Nestanak je prijavljen sinoć, a do sada se pretraživala samo obala Dunava.

Ekipe Žandarmerije su stigle na teren i ronioci su počeli da pretražuju dno reke. Kako je za Tanjug rekao sekretar Ronilačkog kluba Veljko Cvjetićanin, potraga je otežana zbog visokog vodostaja Dunava.

"Pretražuje se priobalje, voda je brza, nije toliko hladna, ali jeste brza zbog vodostaja. Ovde postoji jedan deo terena gde se pretpostavlja da su deca ušla, i gde postoje kamene šporne, pa ako bi se desilo da su ušli tu i da su se utopili, taj deo će se svakako pretražiti", rekao je Cvjetićanin.

Prema rečima ronoioca Zorana Stojanovića, tok Dunava je u ovom delu izuzetno brz i opasan.

"Ovo je jako opasan deo za njih, pogotovo bez nadzora. Deca su jako mala, tu ako upadnu velika je verovatnoća da će se završiti tragično. Ako se i desi da upadnu, ne treba da se bore sa maticom reke, nemoguće je da plivaju uzvodno, treba koliko - toliko da se održavaju u vodi", ističe Stojanović.

Potraga je u toku, a na terenu su prisutne Hitna pomoć, policija i ronioci Žandarmerije.

Kako pišu lokalni mediji, na obali su pronađene bicikli i obuća koji pripadaju deci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 78 idi na stranu