Apokalipsa: Tukao grad veličine oraha, meštani ledenice sakupljaju lopatama FOTO

Nevreme koje je tokom popodnevnih sati ponovo pogodilo užički kraj iza sebe ostavilo je pravu pustoš.

Izvor: RINA

Utorak, 30.05.2023.

18:41

Apokalipsa: Tukao grad veličine oraha, meštani ledenice sakupljaju lopatama FOTO
Foto: RINA

Kiša koja se pretvorila u grad veličine oraha u domaćinstvu Starčevića u Volujcu, potpuno je uništila poljoprivredne kulture, a pre svega najviše je desetkovan rod maline.

"Snažno nevreme počelo je oko pet sati, grad veličine oraha tukao je sve pred sobom. Uništio nam je oko sto ari maline, imao sam četiri vrste. Na svu sreću nije nam oštetio objekte. Sada ga u dvorištu ima toliko da možemo lopatama da iznosimo, ovakvo nevreme ni najstariji meštani nisu zapamtili", kaže za agenciju RINA, Aleksandar Starčević iz užičkog sela Volijac.
Foto: RINA
On dodaje da je oblak stigao iz pravca Bajine Bašte i naneo im ogromne probleme.

"Delovale su i protivgradne stanice ali je bilo uzalud. Veliki broj sela koja se nalaze na ovom području pretrpelo je veliku štetu. Ono što nije uništeno pre par dana, sada je dokusureno", zaključuje Aleksandar.
Foto: RINA
Pre samo nekoliko dana zbog obilnih kiša i bujičnih poplava koje su pogodile deo teritorije Užica i dalje je na snazi vanredna situacija. Tada je evakuisano nekoliko domaćinstava, a velika šteta pričinjena je na putnoj infrastrukturi, oštećena su i tri mosta u selu Karan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: