Upaljen alarm u Srbiji: Spremite se...

Prema prognozi RHMZ, u Srbiji će danas tokom dana biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.05.2023.

07:12

Upaljen alarm u Srbiji: Spremite se...
Foto: Profimedia

Lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa gradom i većom količinom padavina.

Vetar slab do umeren, severoistočni i istočni, u zoni pljuskova kratkotrajno jak i olujni. Najniža temperatura od 12 do 16 stepeni, a najvisa dnevna od 22 do 25 stepeni.

U Beogradu danas promenljivo oblacno i nestabilno, posle podne sa pljuskovima i grmljavinom, koji u pojedinim delovima grada mogu biti izraženiji uz lokalnu pojavu grada.

Vetar slab do umeren, severni, u zoni pljuskova krakotrajno jak. Najniža temperatura oko 16 stepeni, a najviša dnevna oko 23 stepena.

Upozorenje RHMZ-a

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas da se do kraja ovog i početkom sledećeg meseca nastavlja nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno se očekuju vremenske nepogode: grad, jak i olujni vetar i velika količina padavina za kratko vreme, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, ponegde i više.

Narandžasti meteo-alarm, koji označava vremenske pojave, takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje, danas je na snazi u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, Šumadiji, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: