Počelo vanredno zasedanje Skupštine

Skupština Srbije počela je danas vanredno zasedanje postavljanjem poslaničkih pitanja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr
Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Poslanici zatim treba da nastave raspravu o izveštaju REM-a o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. godine do kraja marta 2023. godine sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima koja je poccela prossle nedelje.

Na dnevnom redu je i predlog za obrazovanje Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i na teritoriji Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni, koji je podneo narodni poslanik Radomir Lazović kao i Predlog za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, koji je podno 61 narodni poslanik.

Redovno prolećno zasedanje, koje traje 90 dana, završeno je juče, a vanredno sa istim dnevnim redom sazvano je na zahtev 106 narodnih poslanika.

Poslanici su proteklih dana završili raspravu o prvoj tački dnevnog reda - Izveštaju Vlade Srbije o bezbednosnoj situaciji u zemlji nakon masovnih ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" i u okolini Smedereva i Mladenovca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 102 idi na stranu