"Zatvaramo granice"

Belorusija je zatvorila deo saobraćajnica pema Rusiji, rekao je beloruski državni sekretar Saveta bezbednosti general-pukovnik Aleksander Volfovič.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.05.2023.

08:02

Tanjug/AP Photo/Michal Dyjuk, File

On je za TV kanal ONT rekao da je kontrola nad državnim granicama ojačana tesnom saradnjom između ruskog FSB-a, graničnih službi i ministarstva unutrašnjih poslova, a pomažu im i jedinice beloruskih Snaga za specijalna delovanja.

Oni pokrivaju glavna područja gde mogu da prođu ilegalne oružane formacije, rekao je Volfovič.

"Istovremeno smo obratili pažnju i na istočnu granicu. Ne zatvarajući se ni na koji način od naših strateških partnera, Ruske Federacije, i svesni da nemamo granicu s Rusijom kao takvom, preduzeli smo niz koraka, između ostalog, zatvorili smo razne saon+braćajnice “, rekao je general.

Dodao je da je svrha ovih akcija osigurati bezbednost ljudi kako u Belorusiji tako i u Rusiji.

Volfovič je dodao i da u bliskoj budućnosti beloruska vlast planira potpisivanje predsedničkog dekreta o narodnoj miliciji. U skladu s tom, muško stanovništvo će, ne odvraćajući se od svojih glavnih dužnosti, po potrebi patrolirati naseljima, pomagati jedinicama teritorijalne obrane i osiguravati red.

General je dodao da su pored muškaraca i žene izrazile želju da stupe u redove narodne milicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: