"Velika eksplozija u centru Evrope"; Lavrov najavio "prasak": Alarmantna situacija na KiM

Situacija oko zaoštravanja sukoba Srbije i Kosova je alarmantna, i izgleda da se sprema "veliki prasak" u centru Evrope, izjavio je Sergej Lavrov.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/Peter Foley
EPA-EFE/Peter Foley

''Velika eksplozija se sprema u centru Evrope. Upravo na mestu gde je 1999. godine NATO izvršio agresiju na Jugoslaviju kršeći sve zamislive principe Helsinškog završnog akta i dokumenata OEBS -a, što još jednom naglašava da je ono što se danas dešava u svetu geopolitičke prirode i da je potrebno geopolitičko rešenje'', rekao je Lavrov.

On je ocenio da kada se govori o Evropi, potrebno je obezbediti ''jednaku i nedeljivu'' bezbednost za sve zemlje, što bi značilo da nijedan blok, pa, kako je rekao, ni NATO, nema pravo da zahteva dominaciju u tom delu sveta.

Takozvana kosovska policija nasilno je u petak upala u zgrade četiri opštine na severu KiM - Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spreče da uđe u opštinske prostorije.

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da Vojska Srbije do petka ostaje u najvišem stepenu borbene gotovosti, a da će danas do 14 časova biti potpuno raspoređene formacije vojske duž administrativne linije.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 86 idi na stranu