Uhapšenima u akciji "Skver" određen pritvor

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomesečni pritvor osumnjičenima Amiru Ibrišimoviću, Ismetu Hamziću i Emiru Kukiću koji su uhapšeni u akciji "Skver".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.05.2023.

11:50

Uhapšenima u akciji
Foto: Profimedia

Pritvor je određen na predlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, prenosi Klix.ba.

Ibrišimoviću je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično delo, dok je Hamziću i Kukiću određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Uhapšeni se terete da su od 2009. godine do trenutka hapšenja u okviru organizovane kriminalne grupe preduzimali nezakonite radnje s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi zloupotrebom položaja i krivotvoreći dokumentaciju na način da su sticali vlasništvo nad zemljištem i vršili promet većeg broja nekretnina na području Kantona Sarajevo, i na taj način stekli protipravnu imovinsku korist u visini od oko dva miliona evra.

Oni su, uz pomoć advokata i notara, vršili upise nad vlasništvom zemljišta i nekretnina drugih osoba koje nisu stvarni vlasnici, a zatim ih preprodavali trećim osobama.

Tužilaštvo ih tereti da su iskorištavali činjenicu da su određene osobe poginule ili nestale tokom holokausta, pa su tražili nekretnine koje bi mogle prevarom da prevedu na druge osobe, a zatim i da ih prodaju, lažno se predstavljajući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: