Od sutra bez nastave u svim školama na severu Kosova

U svim školama na severu Kosova i Metohije zbog prisustva kosovske policije, nastavnici i učenici nisu u stanju da neometano i bezbedno izvode nastavu.

Izvor: Kosovo online

Nedelja, 28.05.2023.

20:03

Od sutra bez nastave u svim školama na severu Kosova
Tanjug/AP Photo/Marjan Vucetic

Inače, policija je pod punom ratnom opremom.

"Zbog navedenih razloga, a u interesu i bezbednosti učenika, nastava se prekida sve dok postoje navedeni razlozi i policajci se ne povuku", navodi se u saopštenju načelnika Školske uprave za KiM Ivana Zaporožca.

Ovakva odluka, kako se navodi, doneta je nakon mnogih poziva i pristiglih poruka direktorima škola i razrednim starešinama od strane roditelja u kojima izražavaju svoju zabrinutost i strah za bezbednost svoje dece, u školama u čijoj se neposrednoj blizini kao i na mestima gde učenici prolaze na putu do škole nalaze policajci sa dugim cevima i pod punom ratnom opremom, kao i transporteri na samim ulazima u škole.

Odluka je doneta jednoglasno na današnjem sastanku direktora škola sa severa Kosova sa načelnikom Školske uprave.

"U svim školama na severu Kosova i Metohije zbog prusustva tzv. kosovske policije pod punom ratnom opremom, nastavnici i učenici nisu u stanju da neometano i bezbedno izvode nastavu, pa se zbog navedenih razloga, a sve u interesu i bezbednosti učenika, nastava prekida sve dok postoje navedeni razlozi i policajci se ne povuku. Roditelje će razredne starešine obavestiti kada će se učenici ponovo vratiti u školske klupe. U skladu sa Zakonom o osnovnim sistemima obrazovanja, član 105, odluka je prosleđena nadležnim organima na odobrenje", navodi se u saopštenju koje je potpisao Zaporožac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: